عصبانیت نه تنها قدرت فکر کردن را از شما می گیرد بلکه به بسیاری از اعضای بدن شما مانند دستگاه عصبی شما فشار وارد می کند و می تواند بسیار خطرناک باشد.
کنترل عصبانیت نیاز به اراده شخصی و البته استفاده از راهکارهای مختلف دارد. این روزها استرس های مختلف باعث بروز عصبانیت در انسان می شود و مشکلات هر کدام به نوعی رفتار را تحت تاثیر قرار می دهند.
به آرامی یک لیوان آب بنوشید
به نظر بسیار ساده می رسد، ولی علاوه بر سادگی روش بسیار مؤثری نیز است؛ بنابراین این بار اگر خشم بر شما غلبه کرد، یک لیوان آب برای خود بریزید و بسیار آرام بنوشید؛ روی هر جرعه آب تمرکز کنید، تصور کنید که چطور آب از دهانتان به معده فرو می ریزد، به این صورت خود را آرام تر می یابید.
فشار عصبانیت را خالی کنید
یک بالش یا کوسن نرم به شما کمک می کند دوباره آرام شوید تمام عصبانیت خود را روی بالش خالی کنید، مشت محکمی به بالش بزنید، در چند دقیقه عصبانیت شما کم می شود!
نفس عمیق بکشید
خود را کناری بکشید، چشمانتان را ببندید و نفس عمیق بکشید، سعی کنید صدای تنفستان را در حال دم و بازدم بشنوید؛ ذهن خود را ببندید، اجازه ندهید هیچ صدای دیگری را غیر از تنفستان بشنوید؛ نفس های آرام و عمیق بکشید، ضربان قلبتان آرام تر می شود و عصبانیت فروکش می کند.
خود را درگیر یک فعالیت ذهنی کنید
به محض اینکه خود را عصبانی یافتید، سرگرم کاری شوید تا ذهن شما مشغول شود، برای مثال می توانید جدول سودوکو یا مسئله حل کنید، اگر چیزی را نیافتید، تنها چشمانتان را ببندید و شروع به شمارش اعداد برعکس از بزرگ به کوچک و یکی در میان کنید؛ به این صورت، 100، 98 و 96 به زودی درمی یابید که آنقدر مشغول فکر به این مسئله شدید که عصبانیت خود را فراموش کرده اید.
به فواید و مضرات عصبانیت فکر کنید
بعد از اینکه عصبانیت تان فروکش کرد با خود فکر کنید این عصبانیت چه فوایدی برای من و فرد مقابل داشت؟ آسیب ها و اثرات منفی آن روی من و دیگری چه قدر بود؟ آیا مشکل را برطرف کرد؟
موقعیت را بپذیرید
برخی چیزها را نمی توان تغییر داد. گاهی باید به جای عصبانی شدن باید وضعیت کنونی را پذیرفت و با آن سازگاری پیدا کرد. در این صورت لازم است شیوه های مقابله با مشکلات را یاد گرفته و یا آنها سازگار شوید.